به گزارش خبرگزاری مهر، آئین تجلیل از خانواده شهدای بینالملل، فعالان بینالمللی اربعین و مدافع حرم به مناسبت روز بزرگداشت مقام شهدای مدافع حرم با عنوان «فی الطریق الخمینی» و اولین نشست قرارگاه بینالمللی مساجد جهان اسلام صبح امروز چهارشنبه ۱۸ مردادماه به همت کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور برگزار شد.
حجتالاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در این مراسم اظهار داشت: امروز در تقویم ما ایرانیان روز تکریم شهدای مدافع حرم است. در ادبیات دینی و انقلابی ما، از زمانی که جنگ علیه سوریه و تعرض علیه حرمهای سوریه و عراق شد و داعش تلاش کرد، این حرمها را تخریب کند، یک عدهای از مؤمنان مجاهد از اقصی نقاط دنیا به پا خواستند و تلاش کردند از حریم اهل بیت (ع)، کلمه لا اله الا الله و ایمان دفاع کنند.
وی افزود: تقسیمبندی جدید میان کشورها شکل گرفت و آن امت واحده مورد هدف اسلام تشکیل شد. حول لا اله الا الله، کلمه مدافعان حرم شکل گرفت که از ایران، سوریه، یمن، لبنان، عراق، افغانستان و … بودند و کنار هم جمع شدند.
خداداده گفت: این امت واحده اگر به ظرفیت کامل برسد، کفار نمیتوانند به آنها ظلم کنند. بنابراین در این دورهمی امروز به صورت نمادین دورهم جمع شدیم که در جمع ما خانوادههای شهدا و فعالان فرهنگی کشورهای مختلف اربعین هستند، میخواهیم نشان دهیم که این امت واحده روز به روز میتواند برای ارتقای پاکی و عدالت در جهان تلاش کند و هدفی برای ظلم و تعرض ندارد.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد گفت: جبهه مقاومت در مقابل جریان ظلم ایستاده است.
وی تصریح کرد: شهدا و خانوادههای آنان ثابت کردند که در این جهان میتواند برای خدا زیست و زندگی کرد و جانفدایی کرد. قرارگاه بینالمللی مساجد به دنبال آن است که همانطور که برای دفاع از حرم همه جمع شدیم، باتوجه به وضعیت متزلزل آمریکا، دور هم جمع شویم تا همان انتقام سخت رهبر انقلاب محقق شود.
محدودیتی برای فعالیت اتباع خارجی در مساجد نداریم
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: دشمن با ابزارهای مختلف این روزها شدت حمله خود را در عملیات روانی ایجاد کرده است. این مختص ایران نیست و در دیگر کشورهای جبهه مقاومت هم شاهد هستیم. باید ما برادران ایمانی دورهم جمع شویم و همانگونه که از حرم اهل بیت (ع) دفاع کردیم، از مقدسات خود هم دفاع کنیم، زمانی که قرآن را آتش میزنند، نشان میدهد که دشمن تمام قد مقابل مقدسات ما ایستاده است.
وی افزود: ما در مساجد میتوانیم تشکیلات داشته باشیم و همدیگر را ببینیم. در تمام دنیا مؤمنان در مساجد باهم جمع میشوند و اجتماع دارند. ما برای نجات سرزمینهای اشغال شده از سوی رژیم صهیونیستی باید در مساجد گردهم جمع شویم.
خداداده افزود: مجموعه ما مردمی است و قدرت تصمیمسازی دارد. این پراکندگی مساجد در ایران، در لبنان، سوریه، یمن و عراق هم هست و باید باهم ارتباط داشته باشند و تولیدات و برنامههای خود را به اشتراک بگذارند. ما محدودیتی برای حضور و فعالیت اتباع خارجی در مساجد ایران نداریم. امروز آغاز فعالیت مشترک مساجد جبهه مقاومت است.
در ادامه محمود شریعتی فعال فرهنگی کشور افغانستان در این مراسم اظهار داشت: مساجد میتوانند پایگاه مهمی برای جذب خانوادههای مهاجر در ایران باشند که مشکلات فرهنگی دارند. مساجد میتوانند نقش مهمی در امور فرهنگی و هنری برای آنان داشته باشند.
وی افزود: بسیاری از مهاجران به دلیل مشکلات امنیتی و جنگ، راهی ایران میشوند و سخت میتوانند با جامعه میزبان ارتباط برقرار کنند. در دیگر کشورها برای مهاجران آموزشها و برنامههایی دارند که در ایران مساجد میتوانند این نقش را ایفا و خلاء را پر کنند. درخواست داریم در سراسر ایران مساجدی را انتخاب کنیم تا بتوانند پایگاه فرهنگی و هنری مهاجران افغانستان با هر دین و مذهب باشند.
شریعتی با اشاره به اربعین حسینی گفت: یکی از موضوعات مورد نیاز در بحث اربعین، ارتقای مباحث فرهنگی در این مراسم است. اگر بشود باید موکبهای فرهنگی از مرزها تا کربلا برپا شود و به خصوص در حوزه کودک و خانواده کار کنند.
وی افزود: ما نیاز داریم موکبهای دانشجویان افغانستان را هم برپا کنیم. دشمنان برنامههای بسیاری برای اتباع افغانستان دارند و به دنبال ترویج بیحجابی در داخل ایران و افغانستان هستند و ما در یک جنگ مهم قرار گرفتهایم.
در ادامه مصطفی المنصور از کشور سوریه که به عنوان خبرنگار خبرگزاری تسنیم مشغول به کار است، در این مراسم اظهار داشت: من اهل روستای نبلالزهرا در شمال حلب هستم. ما سه سال در محاصره بودیم و آنجا دفاع و مبارزه میکردیم. بعد از اینکه مجروح شدم، تصمیم گرفتم به ایران بیایم و تحصیل کنم. به این دلیل که به روزنامهنگاری علاقه داشتم، به این عرصه وارد شدم. جهاد تنها با حمل اسلحه نیست. اگر نشد ما به صحنه جنگ برویم، میتوانیم به اشکال دیگر اقدام کنیم. امروز جنگ رسانهای داریم و راه برای علاقهمندان جهاد باز است و میتوانند جهاد تبیین کنند.
در زیارت اربعین باید جهاد تبیین را جدی گرفت
المنصور گفت: زیارت اربعین اتفاق عجیبی است اما باید از این فرصت استفاده کرد. باید فعالیت فرهنگی در این زیارت کرد و جهاد تبیین داشت. امام حسین (ع) تنها برای شیعیان نیست و میبینیم که یهودی، مسیحی و اهل سنت هم میآیند و ما باید به آنها اهداف قیام امام حسین (ع) را بگوییم.
در ادامه زینب فرهاد از فعالان فرهنگی کشور لبنان در این مراسم اظهار داشت: حمایت از موکبهای بینالمللی به این دلیل که چندزبانه هستند و توان ارتباط با زائران مختلف را دارند، بسیار مهم و ضروری است.
وی افزود: ظرفیت اربعین تنها برای احیای مفاهیم حسینی نیست بلکه ترویج و افزایش وحدت کشورهای جبهه مقاومت و ملت امام حسین (ع) محقق میشود.
فرهاد با اشاره به فعالیتهای فعالان بینالمللی حوزه فلسطین در ایران گفت: سال گذشته کمپین وحدت را تشکیل دادیم. این کمپین برای وحدت حول استکبارستیزی بود زیرا معتقدیم وحدت باید همیشه با برائت همراه باشد.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه نماد ما موکبی در مسیر نجف تا کربلا است و دقیقاً در وسط این مسیر است، گفت: این موکب میگوید در هر جا و مناسبت باید از فلسطین حمایت کرد. امسال بنا داریم، این شعار را احیا کنیم و به امام حسین (ع) بگوییم پای اهداف شما هستیم و به مسأله امام حسین (ع) و مسلمانان توجه میکنیم.
در ادامه حسین صالح از عراق به عنوان پدر و برادر ۳ شهید در این مراسم اظهار داشت: من این افتخار را دارم اما شخصی مانند امام خمینی (ره) موجب تغییر یک امت میشود. اگر این شهدا نبودند، امروز حرکت در مسیر اربعین ممکن نبود.
خواهر شهید میرزایی از افغانستان و تیپ فاطمیون در این مراسم اظهار داشت: سال ۹۶ برادرم به شهادت رسید. او در یک عملیات تفحص و برای بازگرداندن یک شهید به شهادت میرسد.
در ادامه خانم کنیز زهرا فعال دانشجویی کشور هندوستان هم در این مراسم دقایقی درباره زیارت اربعین صحبت کرد.
در ادامه حجتالاسلام حیدری مدیرکل کانونهای فرهنگی، هنری مساجد استان قم و عضو قرارگاه بینالمللی مساجد در این مراسم اظهار داشت: استراتژیکترین مرکز مسجد است. مبدأ انقلاب اسلامی مسجد است و حاج قاسم سلیمانی خود تربیت شده مسجد بود. ستاد کانونهای فرهنگی، هنری مساجد کشور رویکردی را برای وحدت مساجد جهان اسلام رقم زد زیرا مساجد میتواند بستر کار و وحدت مسلمانان باشد.
وی افزود: ما در قم ۲۲۰ هزار نفر اتباع داریم که ۴۰ هزار نفر آن دانشجویان جامعةالمصطفی و خانوادههایشان هستند و برخی از مناطق قم کاملاً اتباعنشین است. با همین نگاه که مسجد میتواند مرکز تربیت اتباع در جهان اسلام باشد، برنامهها و کارویژههایی در مساجد داشتیم.
حیدری تصریح کرد: ما هماکنون ۳۶۰۰ عضو بینالمللی داریم که در ۴۳۰ کانون مساجد فعال و عضو هستند. باید نقش مساجد را در این قرارگاه بینالمللی مشخص کنیم و برنامههای مختلف متناسب با زیستبوم هر منطقه تعریف کنیم. ما به فرزندان اتباع خارجی در مساجد نقش دادیم و کادرسازی کردیم. از ۲ هزار کادر نوجوان مسجد، ۱۴۰ نفر نوجوانان اتباع هستند که در مسجد نقش و فعالیت دارند.
در پایان این مراسم از خانوادههای شهدای مدافع حرم ثاقب کربلایی از کشور پاکستان، خانواده شهید صالح از کشور عراق، خانواده شهید صبور میرزایی از افغانستان و خانواده شهید مرادی تجلیل شد.
نظر شما